دکوراسیون آشپزخانه

 

دکوراسیون آشپزخانه66


تاثیر زمانی بر طراحی و دکوراسیون آشپزخانه :

قدیمترها توی هرخانه‌ای فضایی بود به نام مطبخ. جایی که از حصار خانه جدا بود و معمولا یا گوشه حیاط بود یا زیرپله. آن هم برای استفاده نه یک خانواده که شاید گاهی پنج یا شش خانواده هم بایدغذای‌شان را درهمان فضای نمورمیپختند. اتاقی با فضای سیاه‌رنگ که نتیجه دود زغال و هیزم بود. البته دود و دم هیزمها خودش باعث جدایی آشپزخانه از اتاق‌های اصلی اندرونی بود وشایدهم محصورکردن فضای فعالیت خانم خانه.

در هر حال امروز داستان به کلی فرق کرده است. حالا دیگر فضای آشپزخانه مانند سابق نه تنگ و تاریک است و نه دور از چهاردیواری اصلی. همین است که چیدمان آشپزخانه هم به اندازه باقی قسمت‌ها مهم شده. حالا آشپزخانه‌ها مشرف به اتاق پذیرایی هستند بدون هیچ دیوار بازدارنده‌ای، خانم‌ها درحصر نیستند وآشپزخانه‌ها یکی ازمهمترین قسمتهای خانه است.

اگربه سیرتکاملی دکوراسیون آشپزخانه ها نگاهی بیاندازیم، میبینیم که تغییرکاربری ومحل قرارگرفتن آن درخانه، مهمترین رشدی بوده که درطی این سالها صورت گرفته است. اتاقی که تنها جنبه کاربردی داشته ودرعمارتهای قدیمی، فقط درطبقات زیرهمکف قرارمیگرفته، اکنون به یکی ازجذاب ترین نقاط خانه تبدیل شده است.

این تحول و اهمیت بخشیدن به فضای پخت و پز متاثر از ارتقاع فرهنگ در جوامع بوده است که به کمک تکنولوژی امروزه به یکی از بخش های تاثیر گذار در طراحی محیط های داخلی مبدل گشته است .

به لطف پیشرفت تکنولوژی و راهکارهای هوشمندانه تصویه هوا تصفیه هوا ، آشپز خانه به قلبی تپنده برای یک واحد مسکونی مبدل گشته است و این امر طراحان و تئوری سین های معماری را ملزم به خلق سبک های متنوعی برای این بخش از فضای ساختمان نموده است .

–  سبک های معماری در دکوراسیون آشپزخانه :

امروزه شاهد بیش از 39 سبک معماری در طراحی بهینه یک آشپز خانه در جهان میباشیم ولیکن با فرهنگ ایرانی میتوان گفت در حدود 4 سبک بطور گرته برداری از سبک های جهانی برای این بازار بومی سازی شده است .

1-  سبک کلاسیک در دکوراسیون آشپز خانه :

سبک کلاسیک یکی از قدیمی ترین الگوهای معماری میباشد که در اصل مبتنی بر طراحی دوران یونان باستان است ،  ولیکن این طراحی در دهه های گوناگون و کشور های مختلف به عنوان یک سبک معماری شناخته میشده است .

اصل طراحی کلاسیک مبتنی بر ایجاد یک نقطه کانونی و تقارن اشیا نسبت به نقطه کانونی میباشد . در این سبک رنگها ، نقش و نگار های دیوار ها ، کف پوش ، سقف ، مبلمان و هر آنچه در محیط قرار میگیرد برگرفته از تواریخ سلطنتی میباشد و این امر موجب شده است که سبک کلاسیک یک سبک ماندگار در طراحی شود .

سبک کلاسیک در طراحی داخلی آشپز خانه دیر زمانی است که کاربرد دارد و از کابینت های ممبران گرفته تا سنگ روی اپن آشپز خانه و حتی تجهیزات پخت و پز گویای یک تاریخچه و اصالتی دیرین میباشد .

کاربرد سبک کلاسیک امروزه در ایران برای محیط های لاکچری و آشپزخانه های بزرگ در اولویت میباشد .

2-   سبک مدرن در طراحی آشپز خانه :

طراحی به دور از هر گونه تجملات در سادگی کامل جهت ایجاد حس آرامش در چشم بیننده ، این سبک بر عملگرایی تاکید دارد تا تجمل گرایی از این رو استفاده از این سبک در معماری های آمریکایی بیشتر رخنومن دارد .

کاربری سبک مدرن در طراحی آشپزخانه فضای مفید بیشتری را ایجاد میکند از این رو شاهد گسترش این سبک در کشور های اروپایی هم میباشیم و خوشبختانه در ایران هم از استقبال بالایی برخوردار شده است .

شاید به تصور عده ای سبک مدرن یک سبک بی روح برای محیط مسکونی میباشد و کاربری آن را برای محیط های اداری بهتر متصور باشند ، این نکته را خاطر نشان میکنیم که سبک مدرن با تلفیق المان های ساده میتواند فضایی بسیار دلپسب و زیبا را برای هر نوع کاربری ایجاد نماید .

این نکته در اهمیت پیاده سازی طرح مدرن لازم به ذکر است که طراحی مدرن میبایستی بر پایه فضای کلی ساختمان توسط یک طراح سناریو نویسی و اجرا شود و این سبک قابلیت استقرار در کنار سبک های پست مدر و حتی کلاسیک را در شرایط خواص دارا خواهد بود .

دکوراسیون آشپزخانه77


3- سبک پست مدرن در دکوراسیون آشپزخانه آشپز خانه :

سبک پسانوگرا یا پست مدرت یک سبک نو برای به چالش کشیدن سبک مدرن است . این سبک دقیقا در نقطه مقابل سبک مدرن با رویکرد شیع گرایی بر روی جزئیات تمرکز داشته و رنگ ، طرح و ابعاد را حالت اقراق آمیز به خدمت میگیرد تا محیطی را خلق کند که بیننده جذب خلاقیت طراح و اجسام قرار گیرد .

سبک پست مدرن در دکوراسیون آشپزخانه آشپزخانه یک چالش معماری به شمار میرود چون تجهیزات این محیط را در یک قالب نا متعارف باید به نمایش بکشد ، ایجاد تناقض در سبک ها ، ایجاد رنگ و حواشی نوری ، کاربری تجهیزات لوکس ، ایجاد الگو های نمادین و تاریخی و ……

در ایران سبک پست مدرن در طراحی داخلی آشپزخانه یک طراحی آبجکتیو میباشد و تلاش میشود از المان و تجهیزات جانبی برای ایجاد این سبک بهره برد .

4– سبک تلفیقی در طراحی آشپزخانه :

سبک تلفیقی یا سبک بی قانون ، اگرچه این بند را از نظر علمی و ساخدار شناسی به عنوان سبک نمیتوان معرفی کرد ولی به علت کاربری از این خصوصیات در جوامع بطور ضمنی به عنوان سبک شناخته میشود .

سبک تلفیقی با هدف تغییر در شرایط کنونی ایجاد شده و خالق آن خود مصرف کنندگان بودند ، این سبک به کلیات طراحی توجه ندارد فقط تمایل دارد با ایجاد تخغییر شرایط را زیبا تر ، کاربردی تر و لوکس تر کند .

سبک تلفیقی از سبک هایی همچون ( کلاسیک ، مدرن و حتی پست مدرن ) ایده گرفته و به خلق یک محیط می انجامد .

سبک تلفیقی در آشپز خانه موجب قرار گیری یک جزیره MDF با رویه سنگ زیر یک لوستر شیک برنز میباشد که رو به یک پذیرایی کلاسیک میباشد ….

این سوال پیش می آید که چرا باید آشپزخانه دیزاین شود؟ تاثیر این اتفاق در آرامش و روح منزل چگونه اتفاق می افتد؟

در دکوراسیون آشپزخانه بايد ارتباطات در درون آشپزخانه و همچنين ارتباط آشپزخانه ميان ، ناهار خوري ، ورودي، پاركينگ و تراس هاي خارجي را در نظر ميگيريم.

   پیشنهاد ما به شما قبل از انتخاب طرح و دکوراسیون آشپزخانه :

گام نخست : باید به دقت سبک زندگی خود را بررسی کنید ، مدت زمانی را که در آشپز خانه سپری میکنید و وسایلی که جهت امر پخت و پز به خدمت میگیرید نقش مهمی در طراحی اولیه یک پلان آشپز خانه اهمیت دارد .

گام دوم : خود را در محیط آشپزخانه تصور کرده و نیاز های اولیه خود را لیست کنید و فضای کاری خود را ترسیم کنید .

گام سوم : داشته های خود از جمله تجهیزات پخت و پز ، یخچال ، فریزر ، میز و ……. را که دارید را از نظر مدل و رنگ و ابعاد دسته بندی کنید وقت آن است که متناسب با بوجه و سلیقه با برخی از آنها خدا حافظی کنید .

گام چهارم : با توجه به محیط خانه یکی از سبک های کلی معماری را برای آشپز خانه انتخاب کنید .

گام پنجم : از یک مشاور با تجربه جهت ارائه پلان و جانمایی تجهیزات مبتنی بر طرح معماری استفاده کنید و یک فایل گرافیکی متناسب با سلیقه خود ایجاد کید .

گام ششم : تغییرات متناسب با نقشه مکتوب شروع کنید و یا از متخصصین امر جهت اجرای کار استفاده کنید .

دکوراسیون آشپزخانه88


   آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه های سنتی :

دکوراسیون آشپزخانه های سنتی از نظر قابلیت و امکانات فرق زیادی با آشپزخانه های مدرن ندارند و برخی از آن ها دارای جدیدترین امکانات می باشند ولی ظاهر و معماری داخلی آن ها به صورت سنتی طراحی شده است که هر انسانی را به حس و حال زمان های گذشته می برد و تفاوت بارز آن با آشپزخانه های مدرن در بسته بودن محیط آشپزخانه به عنوان جایی امن برای آشپزی است.

المان های مورد استفاده در دکوراسیون آشپزخانه سنتی:

1- استفاده از کاشی ها و سرامیک های سنتی

2- فرش ایرانی در دکوراسیون

3- کابینت های منبت و معرق و ممبران

4- پنجره های ارسی در دکوراسیون آشپزخانه

5- پرده های پشت دری

6- اکسسوری های سنتی (مثل وسایل طبخ ، لیوان های مسی و سنتی ،سبد های حصیری و…)

آشپزخانه سنتی در انواع سبک های مختلف ایرانی و رومی و اروپایی و … طراحی می شود که انتخاب هر یک از این سبک ها به سلیقه شخصی شما و تجهیزاتی که در دسترس دارید بستگی دارد.

–   آشنایی با دکوراسیون آشپزخانه های مدرن :

 تلاش طراحان برای رسیدن به فضاهای دلباز و روان، و نیاز جامعه به ترکیب زندگی مدرن و پیشرفته با طراحی ظریف و ساده . آشپزخانه های مدرن از نظر قابلیت و امکانات فرق زیادی با آشپزخانه های سبک های دیگر ندارند فقط در این سبک مرز های محیطی در هم شکسته و دیوار های محدود کننده جای خودرا به میز های خاص و یا المان های خاصی میدهد که فصل مشترک میط آشپز خانه با دیگر نقاط خانه باشد .

استقرار در آشپزخانه در سبک مدرن :

طراح آشپزخانه مدرن U شکل ( اپن ) :

آشپزخانه U شکل، در واقع از دو دیوار در مقابل هم که به واسطه ی یک دیوار میانی به هم متصل شده اند، تشکیل شده است. به بیان دیگر، سه دیوار که به شکل U انگلیسی در کنار هم قرار گرفته باشند، پلان آشپزخانه U شکل را تشکیل می دهد. آشپزخانه U شکل یکی از پرکاربردترین انواع دکوراسیون آشپزخانه های مدرن است و به دلیل شکل طراحی کاربرد بسیار زیادی دارد.

در آشپزخانه U شکل به دلیل اینکه فضای آشپزخانه به چند قسمت تقسیم می شود، شلوغی و تراکم در آشپزخانه کمتر دیده می شود و به واسطه آن، می توان از شلوغ شدن فضای داخلی آشپزخانه جلوگیری کرد.

با استفاده از تعبیه کردن یک پنجره بزرگ در آشپزخانه U شکل می توانید، فضای آشپزخانه تان را بیشتر نورگیر کنید و ازین طریق به زییایی و بزرگ شدن فضای آشپزخانه کمک کنید. علاوه بر این، آشپزخانه های U شکل، به دلیل انیکه سه دیوار دارند، یکی از بهترین انواع طراحی آشپزخانه برای نصب کابینت ها نیز می باشند. بنابراین یکی از پرکاربردترین و پر جا ترین انواع طراحی آشپزخانه ، پلان U شکل است که می تواند برای انواع فضاهای بزرگ و کوچک مناسب باشد و در کابینت های ممبران نیز بسیار کاربرد دار.

طراحی آشپزخانه مدرن  L شکل ، دوبر ( اپن ) :

آشپزخانه L شکل یکی دیگر از بهترین انواع دکوراسیون آشپزخانه است که به واسطه ی آن می توانید، از نقاط کور آشپزخانه تان به بهترین نحو استفاده کنید. در طراحی آشپزخانه L شکل، اتاق نشیمن و آشپزخانه در امتداد هم قرار دارند و به نوعی به یکدیگر متصل می شوند، بنابراین باعث می شود که سالن نشمین، بزرگتر از حد معمول به نظر برسد. اگر اتاق نشیمن کوچکی دارید با استفاده از آشپزخانه L شکل می توانید، فضای بزرگتری را در محیط خانه تان تجربه کنید.

آشپزخانه L شکل از یک دیوار بلند و یک دیوار کوتاه تر که به شکل L انگلیسی به یکدیگر متصل شده اند، تشکیل شده است و به همین علت همین اسم را دارد. البته اضلاع L شکل که به یکدیگر متصل شده اند، می تواند یک اندازه و برابر هم باشد و این مساله به نوع محیط و سبک منزل و آشپزخانه بستگی دارد. آشپزخانه L شکل، برای فضاهای بزرگ و کوچک مناسب است و اگر به درستی طراحی شود، فضای مناسبی را برای آشپزخانه مهیا می کند که می توان در آن به راحتی فعالیت کرد.

 آشپزخانه های L شکل انعطاف پذیری بالایی برای چیدمان تجهیزات داخلی آشپزخانه دارند، اما یکی از ایرادات عمده ای که به آشپزخانه L  شکل وارد است این است که نمی تواند در آن کابینت جزیره تعبیه کنید.

طراحی آشپزخانه های تک دیوار ، وال کیچن ( اپن ) :

آشپزخانه های تک دیوار، نوع دیگری از انواع دکوراسیون آشپزخانه اند و سبکی مدرن در طراحی آشپزخانه محسوب می شوند. اگر آشپزخانه ای تک دیوار دارید، سعی کنید از رنگ های روشن برای طراحی داخلی آن، استفاده کنید.

به عنوان مثال، کابینت ها، دیوار ها و سایر تجهیزات آشپزخانه را به رنگ روشن انتخاب کنید. استفاده از رنگ های متضاد یکی از بهترین گزینه ها برای آشپزخانه های تک دیوار است که می تواند جلوه ی آشپزخانه شما را دگرگون سازد و از سادگی بیش از اندازه آن جلوگیری کند.

در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا تجهیزات کمتری در آشپزخانه قرار می گیرد زیرا فقط یک دیوار برای نصب کابینت یا قرار دادن تجهیزات آشپزخانه مانند یخچال و لباس شویی و گاز وجود دارد. در آشپزخانه های تک دیوار، معمولا میز ناهارخوری در جلوی آشپزخانه قرار می گیرد و باعث جدا شدن آشپزخانه از فضای نشیمن می شود.

دکوراسیون آشپزخانه های جزیره دار:

وجود جزیره در آشپزخانه، فضای دلنشین و رویایی را برای شما بوجود می آورد. وجود جزیره در دل آشپزخانه، امکان زیادی را برای فعالیت روی پیشخوان فراهم می آورد و می تواند به زیبایی و کارایی آشپزخانه شما کمک کند.

وجود جزیره در آشپزخانه متاثر از متراژ آشپزخانه است به این معنی که شما تنها در آشپزخانه هایی با فضایی بزرگ می توانید جزیره قرار دهید. بنابراین برای قرار دادن کابینت جزیره باید فضای عمومی آشپزخانه شما به حدی باشد که بتوان یک جزیره را در آن قرار داد. کابینت های جزیره کاربرد های متفاوتی در آشپزخانه دارند، می توانند تنها یک کابینت چهار سویه با یک پیشخوان بزرگ باشد و یا محل قرار گیری اجاق گاز باشد.

سینک ظرفشویی، یکی دیگر از مواردی است که می توانید آن را در کابینت جزیره قرار دهید و یا حتی هیچ کدام از این گزینه ها نباشد و شما تنها یک گلدان زیبا و شیک را بر روی آن قرار دهید و از زیبایی آن لذت ببرید. کابینت های جزیره علاوه بر اینکه سطح زیادی را برای کار شما فراهم می آورند، به کارایی و جاگیری آشپزخانه و لوازم آن نیز کمک می کنند. این طرح بر روی کابینت های هایگلاس اگر اجرا شود نمای بی نظیری به خانه شما می بخشد.

دکوراسیون آشپزخانه99


آشپزخانه های شبه جزیره دار:

آشپزخانه های شبه جزیره ای در ایران به عنوان آشپزخانه اوپن شناخته می شوند و بهترین گزینه در انواع دکوراسیون آشپزخانه برای فضاهای کوچک هستند. این کابینت ها به دلیل نوع چیدمان، برای آشپزخانه هایی با متراژ پایین مناسب اند و می توانند بر کارایی و فضاسازی عمومی آشپزخانه، کمک بسیاری کنند.

یکی از امتیازات و ویژگی های منحصر بفرد آشپزخانه شبه جزیره، این است که بدون ایجاد دیوار، فضای کافی برای نصب کابینت های بیشتر را فراهم می آورد، زیرا قسمت شبه جزیره یا همان اوپن آشپزخانه، فضای کافی برای قرار گیری کابینت ها فراهم می آورد تا فضای بیشتری را برای جایگیری لوازم آشپزخانه داشته باشد. در این مدل از انواع دکوراسیون آشپزخانه، کانتر و پیشخوان بزرگی که در واقع همان قسمت اوپن است، برای کار کردن وجود دارد و به همین دلیل بهره وری بسیار بالاتر از انواع دیگر خواهد بود.

طراحی آشپزخانه به شکل طول و باریک ( اپن ):

اگر فضای کوچکی برای طراحی داخلی منزل در اختیارتان است، بهترین گزینه برای شما استفاده از طراحی آشپزخانه های طویل و باریک است که در اصطلاح به آن،   Galley گفته می شود. آشپزخانه های طویل و باریک، از انواع طراحی آشپزخانه دکوراسیونر های مطرح دنیا ست. دکوراسیون آشپزخانه به سبک آشپزخانه های طویل و باریک، اگر چه قدیمی به نظر می آید و سال های طولانی در دنیا به عنوان سبکی شناخته شده مطرح است، اما کماکان قابل استفاده است و در سبک های مدرن آشپزخانه هم، کاربرد فراوانی دارد.

 آشپزخانه های طویل و باریک از دو پیشخوان یا دیوار بلند و موازی در امتداد هم قرار دارند که می تواند دیوار باشد یا کابینت باشد و این بستگی به  سلیقه و طراحی مورد نظر شما دارد.

در آشپزخانه های طویل و باریک، کشو ها و کابینت ها و سایر لوازم آشپزخانه مانند سینک و گاز یا یخچال فریزر، به صورت موازی و رو بروی هم قرار دارند و به همین دلیل شما می توانید به راحتی در آشپزخانه تان، تردد کنید.

مزایا و معایب آشپزخانه اُپن :

–   مهم ترین مزیت آشپزخانه اپن، بهبود زندگی جمعی و خانوادگی است. چون با وجود چنین آشپزخانه ای، دیگر از در و دیوار بسته و آشپزی تک نفری خبری نیست. پس آشپزخانه اپن نه تنها مرز بین اتاق های مختلف خانه را از میان برمی دارد، بلکه بین اعضای خانه هم وحدت ایجاد می کند.

–   از تاثیر آشپزخانه اپن در زندگی جمعی که بگذریم، می رسیم به دلباز و روان بودن فضایِ آن که نباید نادیده گرفته شود. با کمک راهکارهای هوشمندانه و امروزی، می توان یک خانه کوچک و کم جا را بزرگ و دلباز جلوه داد. کافیست دیوار بین اتاق های اصلی خانه را از میان بردارید. وقتی بین اجاق گاز و پیشخوان آشپزخانه و میز غذاخوری هیچ دیواری نباشد، پروسه چیدن و جمع کردن ظروف به یک کار راحت و لذت بخش بدل می شود.

–  یکی از اصلی ترین معایب آشپزخانه اپن، از بین رفتن عایق اتاق هاست. طراحی و نقشه کشی اپن به این معنیست که همه صداها، بوها و شلوغی های روزمره در نقاط مختلف خانه پخش می شود.

–  عوامل اصلی طراحی کابینت‌ آشپزخانه:

•  پلان و چیدمان آشپزخانه

• ارگونومی و ابعاد انسانی

•  سبک طراحی کابینت

• مواد و متریال

• رنگ و نور

–  مزیت استفاده از برند ورتینا در دکوراسیون آشپزخانه :

تیم مبنا با برند تجاری ورتینا گادری متخصص در امر دکوراسیون داخلی و اجرای فعالیت های عمرانی میباشد که قادر به رائه خدمات زیر به شما مهندسین ، انبوه سازان و مصرف کنندگان گرامی میباشد .

1- سبک شناسی و ایجاد هویت ساختمانی و مشائره توسط تیم فنی و مهندسی

2-  طراحی و ارائه پلان های معماری متناسب با سبک مورد نیاز

3- آنالیز کیفی و ریالی و اصلاح طرح متناسب با بوجه پروژه

4- زمانبندی و اولویت بندی اقدامات اجرایی برای تحقق دوره پوژه

5-  تامین تجهیزات و بررسی کیفی مصالح و تجهیزات

6-  اجرای طرح توسط تیم متخصص و متعهد

7-  ارائه تضمین کیفی و خدمات سالانه

–  پیشنهاد تیم ما به شما :

متشکریم که مطالب بالا را برای افزایش اطلاع خود از دکوراسیون آشپزخانه مطالعه کردید و یقینا خود شما میتوانید یک دیزاین آشپز خانه برای خود داشته باشید .

ما در اینجاییم تا شما راحت زندگی کنید ، ما باور داریم یک سرپناه برای شما آخر رضایت نیست و خلق رضایت هنر ما است .

شما اگر میخواهید ملکی را بفروش برسانید ، اگر میخواهید در یک ملک سکونت کنید و یا هر تغییر رو بهبودی را برای خود رقم بزنی نیاز دارید یک متخصص را درکنار خود داشته باشید .

اگر افتخار دادید و مارا به عنوان یک متخصص انتخاب کردین ، از شما درخواست میکنیم که به ما اعتماد کنید !

کلمات کلیدی: دکوراسیون آشپزخانه، دیزاین آشپزخانه، باز سازی آشپزخانه، آشپزخانه سنتی، آشپزخانه کلاسیک ، کابینت ، آشپزخانه مدرن

Comments

Popular posts from this blog

دیوارهای پیش ساخته و سبک

طراحی نما مسکونی

تخریب و پایدارسازی